Pokebowl med sojamarinerad lax

december 28, 2017

Den trendiga pokebowlen är en av mina favoriter just nu. Här i en version med sojamarined lax, mango, picklad kål och chilimajonnäs. Tillbehören är naturligtvis helt fritt att variera, se nedan som någon form av inspiration och använd vad du har hemma.

4 portioner
Ingredienser
Sushiris
250 gram Blue Dragon sushiris
Socker
Risvinvinäger från Blue Dragon
Salt

Tvätta sushiriset genom hälla riset i en skål, fyll på med kallt vatten och rör runt med händerna i 30 sekunder. Upprepa tre gånger eller till vattnet i skålen inte längre blir grumligt av riset. Koka och smaksätt sedan riset enligt instruktionerna på rispaketet. 

Häll upp och sprid ut riset på två tallrikar. Låt svalna till rumstemperatur.

Sojamarinerad lax
ca 200 gram norsk odlad lax
3/4 dl ljus soja från Blue Dragon 
2 matskedar mirin från Blue Dragon 

Skär laxen i kuber och lägg sedan i marinad bestående av soja och mirin. Låt stå i 30 minuter.

Exempel på tillbehör
1.5 dl edamamebönor
2 dl picklad rödkål
1.5 dl kubad gurka
3 dl tinad eller färsk mango
2 avokados
1/4 ark nori
Majonnäs smaksatt med exempelvis wasabi, soja, sriracha, vitlök eller sesamolja...

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen