Vegansk pokebowl med grönkålswakame

december 22, 2017

En av 2017 största mattrender som fortsätter starkt in i 2018. Här i en vegansk tappning. Tillbehören är naturligtvis helt fritt att variera, se nedan som någon form av inspiration och använd vad du har hemma. Ät gärna med ponzu eller smaksatt majonnäs, typ wasabi-, soja-, eller chillimayo. 

4 portioner
Sushiris
250 gram Blue Dragon sushiris
Socker
Risvinvinäger från Blue Dragon
Salt

Tvätta sushiriset genom hälla riset i en skål,  fyll på med kallt vatten och rör runt med händerna i 30 sekunder. Upprepa tre gånger eller till vattnet i skålen inte längre blir grumligt av riset. Koka sedan riset enligt instruktionerna på rispaketet. 

För att smaksätta riset, lös runt en matsked socker i fyra matskedar risvinvinäger och en liten nypa salt. Smaka på vätskan och anpassa vad efter vad du gillar. Häll upp och sprid ut det kokta riset på två tallrikar och blanda försiktigt ned smaksättningen utan att mosa riset. Låt svalna till rumstemperatur. 

Exempel på tillbehör
1.5 dl edamamebönor
2 dl picklad rödkål
2 burkar tångkaviar
3 dl grönkålswakame
1.5 dl kubad gurka
3 dl tinad eller färsk mango
2 avokados
1/4 ark nori
Majonnäs smaksatt med wasabi, soja, sriracha, vitlök eller sesamolja...

Grönkålswakame
4 stora blad grönkål
1/2 ark nori, klippt i strimmor
1 msk rostade sesamfrön
3 msk mirin från Blue Dragon
1 msk ljus soja från Blue Dragon
1 tsk risvinvinäger från Blue Dragon
En skvätt sesamolja (ta hellre lite i omgångar än för mycket första gången)

Strimla grönkålsbladen fint på längden. Ta bort de grövsta stammarna. Lägg kålen i en bunke och smaksätt med sesamolja, soja, socker, mirin, nori och sesamfrön. Massera kålen med händerna några varv och ställ sedan åt sidan minst 15 minuter för att låta den ta smak. Servera som tillbehör till sushi eller en pokebowl. 


You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen