Vegansk sojachèvre

december 07, 2017


Detta är en vidareutveckling på de små veganska yoghurtbollarna jag gjorde tidigare. Jag gjorde likadant som för labnehn men tillsatte lite salt och väntade sedan på bättre tider i 10 dagar.  Konsistensen på osten är fet, sträv och lite syrlig. Det finns en liten smak av soja men den maskas bra av agavesirap och valnötter. Tanken till receptet kom ursprungligen från Zeina

Runt 2.5 dl ost

Ingredienser
750 ml sojayoghurt, jag använde naturell och eko från Planti
En ren kökshandduk
Salt 

Skapa en liten anordning för att yoghurten ska kunna rinna av. Jag placerade en metallsil i en plastbunke och la bomullshandduken i silen. Det går säkert lika bra att använda kaffefilter i plast eller något liknande. Häll i yoghurten, tillsätt lite salt och låt yoghurten rinna av i 3 dygn. 

På dag 3 är osten tillräckligt fast för att kunna hanteras. Blöt händerna för att göra livet enklare. Forma till valfri form och förvara sedan i kylen i någon typ av glaskärl utan lock. På så sätt torkar osten ut och blir fast. På dag tio har du en krämig och fet ost som påminner om getost. Vid servering, låt osten stå framme och bli rumstempererad eller värm i micron runt 10 sekunder. 


Känns det läskigt att låta saker bli gamla med flit så går det att följa första halvan av receptet (utan salt), sedan rulla till små bollar och äta direkt på dag 3. 


You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen