Wokad ostronskivling med jordnötter, paprika och grönkål

december 14, 2017


En del av mig vill inte berätta för er hur mycket fantastiskt det går att laga med ostronskivling. Vill låta det vara min egna oköttsliga lilla hemlighet. Kunna imponera på er när ni kommer hem till mig på middag. Jaja, delad glädje är dubbel glädje. Här är ett recept på wokad ostronskivling med jordnötter och annat gott! 

2 portioner
Ingredienser
Rapsolja
350 gram ostronskivling
1/2 gul lök, finskivad
1 klyfta pressad vitlök
1/2 orange paprika
1 näve grönkål
1/2 färsk chili (eller efter smak)
4 msk sweet chilisås
2 msk risvinvinäger
2 msk ljus soja
1/2 dl jordnötter
Vitpeppar

Börja med att skölja och rensa svampen. Dela större bitar till mindre. Torka sedan svampen på lite hushållspapper. Värm en stekpanna med någon matsked rapsolja på hög värme (jag använder läge 8 av 9 på min spis). När pannan är varm, stek svamp, finskivad lök och vitlök i 3-4 minuter. Svampen vätskar ur sig lite grann och löken börjar bli mjuk. Tillsätt sedan resterande ingredienser och stek 3-4 minuter till. Sänk eventuellt värmen något under sista tiden.

Servera med ris och eventuellt extra sweet chili.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen