Champinjonsatay med jordnötssås

januari 29, 2018

Nobelpriset är årliga internationella utmärkelser som tilldelas personer som "gjort mänskligheten den största nytta". Här är receptet på champinjonsatay med jordnötssås. Nu är det bara att vänta på inbjudan till festen den 10 december.

Champinjonspett
2 portioner
8 stora champinjoner
1 skvätt rapsolja
2 krm gurkmeja
2 krm råsocker
1 krm rostad vitlök
1 krm vitpeppar
1/2 tsk mörk soja

Börja med att blanda en marinad till champinjonerna enligt ovan. Jag hade ugnsbakade champinjoner över sedan en tidigare middag så mina champinjoner var redan tillagade. De går lika bra med råa, tillagningstiden blir bara något längre. Dela champinjonerna i 3-4 delar och lägg i marinaden. Låt stå minst 20 minuter. Trä sedan svampen på spett och stek på medelhög värme till svampen är tillagad och fått fin färg.

Jordnötssås
4-6 portioner
1 burk kokosmjölk
2 nävar saltade jordnötter
1 tsk röd currypasta
1 tsk mörk soja
1-2 msk sweet chilisås
Sambal oelek
Ev. ingefära
Ev. lime

Blanda hälften av jordnötterna med resterande ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och stavmixa sedan till en jämn sås. Tillsätt sedan resten av jordnötterna och "pulsa" några gånger med mixern. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och koka upp igen. Här gäller det att vara uppmärksam för såsen tjocknar snabbt. Ta av från spisen när du tycker den har bra konsistens.

Servera med ris, koriander, gurka och lime. Eller något helt annat. Jag bestämmer inte över dig.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen