Sushi: avokadonigiri

januari 17, 2018

Jag känner mig lite larvig varje gång jag skriver ner ett recept när ni tydligt kan se alla ingredienser.

Ingredienser
24-30 bitar
125 gram okokt sushiris från Blue Dragon
3 stora avokados
Risvinäger från Blue Dragon
Socker
Ett halvt ark nori från Blue Dragon
Gari från Blue Dragon
Wasabi från Blue Dragon

Börja med att tillaga och smaksätta riset enligt instruktionerna på baksidan av rispaketet. Jag gillar små nigiri med lite mindre ris. Gillar du större bitar så öka mängden ris till 250 gram torrvikt.

Dela varje avokado på hälften och ta bort kärnorna. Lägg en avokadohalva i handen och skär, utan att gå igenom skalet, varje halva på längden i fyra-fem delar. Var naturligtvis försiktig. Ta bort avokadoskalet, ibland kan en sked vara till hjälp, och sedan har du fina bitar.

Fukta händerna, ta lite ris och forma till en 3 x 1 x 1 (cm) riskudde. Som sagt, jag gillar små bitar. Var noga med att inte pressa riset för hårt. Kompakta bitar gör ingen glad. Klipp sedan remsor av nori som är lite mindre än en centimeter tjocka.

När det är dags för att göra sushibitarna: ta en riskudde, smeta på så mycket wasabi du föredrar, lägg på en bit avokado och säkra sedan paketet med en remsa nori. Upprepa.


You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen