Portobellosvamp, risnudlar och chimichurri med vietnamesiska smaker

februari 01, 2018

Ja, ni har sett det förut. Svamp, nudlar, mynta, koriander och lime i olika konstellationer. Är det ett vinnande koncept så är det ett vinnande koncept.

Portobellosvamp
2 portioner
2-4 portobellosvampar
Rapsolja
1-2 matskedar ljus soja
1-2 teskedar riven ingefära
Vitpeppar

Tvätta och ta bort stammen på svamparna. Stek svampen i rapsolja i 3-4 minuter per sida och krydda under tiden med soja, ingefära och vitpeppar. Har du mer tid än vad jag hade så kan du självklart marinera svampen innan för ännu mer smak.

Chimichurri med vietnamesiska smaker 
En näve mynta
En näve koriander
En halv pressad lime
En matsked vitvinsvinäger
En matsked råsocker
En matsked rapsolja
En halv vitlöksklyfta, finriven
Salt eller fisksås
Färsk chili

Grovhacka kryddorna och blanda sedan ner resten av ingredienserna. Låt stå minst 10 minuter innan du äter.

Servera portobellon och chimichurrin med risnudlar, mer koriander, mer mynta och mer lime.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen