Wokad ostronskivling med cashewnötter, citrongräs, paprika och lök

februari 05, 2018

Ostronskivling har en särskild plats i mitt hjärta. Här är den huvudrollsinnehavare i en snabb, god och enkel middag. Oyster mushroom you beautiful you a star 

Ostronskivlingwok
2 portioner
200 gram ostronskivling
1/2 orange paprika
1/2 gul lök
100 gram cashewnötter
4 limeblad, färska eller frysta
En handfull sugarsnaps
4 cm citrongräs
Vitpeppar
1 klyfta vitlök, pressad

Woksås
3 msk ljus soja
2 msk risvinäger
3 msk sweet chilisås
1 tsk sambal oelek

Börja med att tvätta och rensa ostronskivlingen och låt den sedan torka på hushållspapper. Värm upp en skvätt rapsolja i en wok- eller vanlig stekpanna till hög värme. Tillsätt ostronskivlingen och stek den i 2-3 minuter. Tillsätt sedan övriga ingredienser och stek i ytterligare 3-4 minuter. Blanda under tiden ihop ingredienserna till woksåsen och häll den över svampen och grönsakerna. Rör runt och låt såsen täcka grönsakerna. Servera sedan ostronskivlingwoken med ris, lime och (eventuellt) koriander.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen