Palak halloumi 1.0

mars 25, 2018

Till denna rätt utgick jag från ett recept från ICA Sverige (länk här) men dubblade spenaten, kryddade mer och gjorde några andra små ändringar. Sitt något oaptitliga utseende till trots var det en av månadens godaste middagar.

4 stora portioner 
Ingredienser
2 paket halloumi (300 gram)
1 stor gul lök
500 gram spenat
1 msk garam masala
1 tsk paanch punch (indisk five spice)
2 klyftor pressad vitlök
3 msk riven ingefära
400 ml kokosmjölk
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré
1 msk vitvinsvinäger
1 burk krossade tomater
1 tomat, hackad
Chiliflakes

Tärna halloumin i centimeterstora kuber och stek sedan gyllene på medelhög värme. Häll över i en skål och ställ åt sidan. Hacka lök och stek i samma panna som halloumin. När löken blivit genomskinlig, tillsätt garam masala, paanch punch, vitlök, ingefära och slutligen spenat. Fräs 5-6 minuter och tillsätt sedan kokosmjölk, grönsaksbuljong, sambal oelek, tomatpuré, vinäger, krossade tomater, hackad tomat och chiliflakes och låt sedan koka 10-15 minuter.

Tillsätt halloumin till pannan och låt koka ihop 2-3 minuter. Salta om du tycker det behövs, jag tyckte inte det gjorde det.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen