Palak halloumi 2.0

mars 25, 2018

Det är mycket spenat nu. Jag gillade inte alls (läs: avskydde) de gröna bladen när jag växte upp och känner nu att jag måste ta igen svunnen tid. Varsågod, ni får hänga med!

4 portioner
Ingredienser
2 paket halloumi (300 gram)
600 gram fryst bladspenat
2 små gula lökar
2 klyftor pressad vitlök
2 msk riven ingefära
1 msk garam masala
1 krm gurkmeja
1 tsk paanch punch (kryddblandning med bland annat svarta pepparkorn och kummin)
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl iMat/matlagningsgrädde
1 dl vatten
Chiliflakes

Tärna halloumin i centimeterstora kuber och stek sedan gyllene på medelhög värme. Häll över i en skål och ställ åt sidan. Hacka lök och stek i samma panna som halloumin. När löken blivit genomskinlig, tillsätt garam masala, gurkmeja, paanch punch, vitlök, ingefära och slutligen spenat. Fräs 5-6 minuter och tillsätt sedan grädde, grönsaksbuljong och chiliflakes och låt sedan koka 10-15 minuter.

Spenaten jag använde var lite stabbig (ICAs egna märke, brukar annars vara bra) så jag hällde över hälften av grytan i en värmetålig skål, stavmixade och hällde sedan tillbaka till pannan. Resultatet blev krämigt och bra.

Tillsätt halloumin och låt koka ihop 2-3 minuter. Salta om du tycker det behövs, jag tyckte inte det gjorde det.

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen