Bao fyllda med hoisinportabello och gochujangmajo

maj 12, 2018

Jag tyckte länge att hemmagjorda bao-bröd kändes som ett stort och alltför arbetskrävande projekt. Det finns ju industribröd i frysen på de asiatiska livsen som blir goda efter 3-4 minuters ångkokning. En söndag var jag rastlös och bestämde mig för att testa ett recept från Jennie Walldén och Köket

De hemmagjorda baobröden fyllde vi med hoisinportabello, korianderpicklad gurka, sallad, morot, koriander, gochujangmajonnäs och rostad lök. Det går naturligtvis att lägga i vad som helst, jag dömer ingen. 

Recept på baobröd 
Receptet gör 24 stycken bao men jag gjorde 12 lite större istället. Vi ångade tre var och resten la jag i frysen. Jag bytte dessutom mjölk mot vatten utan problem. 

Hoisinportabello 
2-3 portabellosvampar (jag brukar räkna 1-2 per person)
En msk olja
Tre msk ljus soja
Five spice 
1/2 dl hoisinsås

Marinera svampen i olja, soja och five spice. Stek på medelhög värme tills svampen mjuknat något men fortfarande är fast i mitten. Pensla med hoisin och skär i halvcentimeterjocka skivor.  


Korianderpicklad gurka
1/2 gurka 
3 matskedar ättika
1 matsked socker
2 matskedar iskallt vatten 
1/2 dl hackad koriander 
Salt

Finskiva eller hyvla gurkan och tillsätt sedan övriga ingredienser. För att snabba på picklingen kan du använda händerna för att lätt krossa gurkan några gånger. Låt stå minst 30 min, gärna längre. 

Gochujangmajonnäs
Tre msk aquafaba  
Salt 
Rapsolja (runt två dl) 
En matsked gochujang 

Häll kikärtsspad och salt i botten på en stavmixerskål (jag har ingen så brukar använda ett ölglas). Sätt ner stavmixern och pulsa några gånger. Starta sedan stavmixern på full effekt och tillsätt rapsoljan i en tunn stråle. När du tillsatt cirka en halv deciliter olja börjar majonnäsen tjockna, fortsätt hälla i olja tills majonnäsen är kritvit och fast, det brukar gå åt cirka två dl. Rör sedan ned gochujangpasta. Om din stavmixer likt min är värdelös kommer majonnäsen nu vara varm och bör ställas i kylen i 30 min innan servering. 
You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen