Fisksoppa utan fisk

maj 27, 2018


En soppa med smaksättning som ofta associeras med fisk och skaldjur men är god nog att stå på egna ben. Servera gärna med surdegsbröd och aioli.

4 portioner
Ingredienser
1 liten fänkål
1 liten gul lök
1 tsk sambal oelek
4 msk tomatpuré
1.5 dl vitt vin
1 burk konserverade körsbärstomater
1 tärning grönsaksbuljong
2 tsk timjan
1 morot
500 gram nypotatis
2 dl vegetabilisk matlagningsgrädde
Dill
Salt
Peppar
(ev. saffran eller gurkmeja)
Citron

Skiva fänkål i tunna skivor och hacka lök. Stek ingredienserna i rapsolja i en tjockbottnad kastrull och tillsätt sedan tomatpuré, sambal, vin, en burk körsbärstomater, grönsaksbuljong, timjan och vatten. Låt koka tills fänkålen mjuknat. Koka under tiden potatis i saltat vatten i en separat kastrull.  Tillsätt sedan hel dill, salt och peppar, morot och vegetabilisk matlagningsgrädde. Låt soppan koka ihop och tillsätt slutligen citron och den kokta potatisen. Servera med aioli!

You Might Also Like

0 kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Leta i den här bloggen